Levensenergie

5 tips om levensenergie weer te laten stromen

Levensenergie is iets dat we allemaal hebben. Veel oude culturen waren zich hier al van bewust. Zo noemen de Hindoes het prana, de Chinezen chi en de Japanners ki. Als je gezond bent stroomt het vrij door de meridianen van je lichaam. Maar, als je niet goed in balans bent door emotionele spanningen kunnen er blokkades optreden die je een vermoeid gevoel geven, of waardoor je zelfs ziek kunt worden. Merk je dat je energie van het leven mist? Hierbij 5 uiteenlopende tips om die energie weer te laten stromen.

1. Ruim op voor nieuwe levensenergie

Plan een dag in waarin je je huis, of je woonkamer eens een grondige opruimbeurt geeft. Er zijn vrijwel altijd plekken waar je bijna nooit schoonmaakt, of waar zich spullen ophopen waarvan je al een tijd lang niet weet wat je ermee moet. Ruim eens flink op, doe spullen weg die je niet nodig hebt, of die er al jaren lang liggen zonder dat je ze gebruikt hebt. Maak eens grondig schoon, ook achter de verwarming. En waarom de meubels niet eens een andere plek geven na de opruimbeurt? Het zal je frisse en een verse kijk op je huis en je leven geven. Je nieuwe levensenergie mag dan weer gaan stromen!

2. Er even uit, de natuur in

Het kan ontzettend veel energie geven er even uit te zijn. En dat hoeft heus niet een heel weekend. Plan een dagje alleen of met een vriend of vriendin naar het strand of naar het bos. Neem een kleedje en wat lekkers te eten mee voor een picknick onderweg en waai eens heerlijk (en letterlijk) een dagje uit. Het kan helpen een boekje mee te nemen waar je gedachten in kunt opschrijven. Het belangrijkste is even weg te zijn van de dagelijkse en wekelijkse bezigheden.

3. Mediteer en creëer nieuwe levensenergie

Het kan in het begin even moeilijk zijn als je het niet gewend bent, maar het is wetenschappelijk bewezen gezond voor lichaam en geest. Mediteren voor levensenergieBegin eerst met 5 minuten per dag, als je opstaat of voor je gaat slapen bijvoorbeeld. Dit kun je uitbreiden naar een halfuurtje per dag of twee keer 20 minuten. Het zal je dichter bij jezelf brengen, je helderder maken en je energie weer doen stromen.

4. Gezonde levensstijl en -omgeving

Het eerste waar je op kunt letten is je voeding. Junkfood, suikers en eten uit pakjes van poedertjes hebben we niet nodig. We hunkeren er vaak naar zodra we ons niet goed voelen. Probeer je hiervan bewust te worden en bijvoorbeeld eens te proberen een maand zonder suiker te eten (ook geen toegevoegde suikers in het vele supermarktproducten, kijk bij de ingrediënten), het zal je kijk op eten veranderen. Omgeef je met mensen en op plekken waarvan je energie krijgt, in plaats van energie uit je wegzuigen. En vooral, doe dingen die jou gelukkig maken!

5. Minder denken en zijn

Bij een tekort aan levensenergie kun je je depressief voelen, moe en lusteloos. Misschien heb je al veel geprobeerd, maar lijkt niets te willen lukken. De kans is groot dat het je aan energie ontbreekt omdat je overdenkt en dat is vrij normaal als je je niet zo goed voelt. Alles probeer je te analyseren en een oplossing te vinden voor al die momenten dat het je aan energie van het leven ontbreekt. Het kan goed zijn die gedachtes eens los te laten en gewoon te voelen, zonder daar een waarde oordeel aan te geven. Op het moment dat een gedachte je weer meeneemt, adem uit en blaas alle gedachtes weg. Je bent, en niets meer. Dat is het enige wat je hoeft te doen, te zijn. Het zijn, en het zijn te accepteren, geeft je de energie van leven.

Trainingscoach kan jou helpen!

Jouw levensenergie heeft alles te maken met persoonlijke ontwikkeling. Als je energie groeit, groeit je omzet/inkomen! Jouw energie / houding bepaald hoe je business zich ontwikkeld. De manier hoe je met mensen omgaat bepaald welke mensen je aantrekt.

Wil je meer weten over levensenergie en wat dat voor jouw business kan betekenen?

Neem dan contact met ons op! Klik hier >>>


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *