Topverkoper

5 eigenschappen die bij een topverkoper horen

Wereldwijd zijn ondernemingen op zoek naar topverkopers. De verkopers die resultaten neerzetten waar de gemiddelde verkoper alleen maar van droomt. Tegelijkertijd wil elke verkoper een topverkoper worden en écht knallen met verbluffende resultaten. En dat kan! Trainingscoach geeft je alvast vijf eigenschappen die verkopers veranderen in topverkopers.

Nieuwsgierig zijn

De beste verkopers zijn bijzonder nieuwsgierig. Een topverkoper vraagt altijd om de orderZij willen álles weten van een product zodat zij makkelijker kunnen verkopen. Tegelijkertijd durven ze vragen te stellen aan de potentiële klanten. Daardoor hebben deze verkopers meer informatie en weten zij sneller of een verkoop mogelijk is of niet.

Een topverkoper is gemotiveerd

Niets is zo vervelend als een tegenslag. Maar als verkoper kun je niet opgeven wanneer alles even verkeerd lijkt te gaan. De betere topverkopers rechten hun rug op zo’n moment en gaan verder. Topverkopers zijn niet te stoppen. Dat heeft ook te maken met zelfvertrouwen en zelfkennis. Vaak heeft een verkoper van dit kaliber daar een verkooptraining voor gevolgd.

Een bescheiden houding

Een opdringerige aanpak werpt geen vruchten af. Arrogante verkopers stoten meer klanten af dan zij aantrekken. Het blijkt keer op keer dat de verkopers die niet zo luidruchtig en agressief zijn juist veel meer klanten aantrekken. Een bescheiden houding moet niet verward worden met een onzekere houding. Juist een verzekerde én bescheiden houding trekt klanten over de streep en zorgt ervoor dat topverkopers de meeste sales binnenhalen.

Niet verlegen

De beste verkopers zijn niet verlegen. Zij twijfelen geen moment wanneer ze een potentiële klant moeten bellen. Maar ze twijfelen ook niet wanneer er ‘koud’ gebeld moet worden. Niet verlegen zijn is een belangrijke eigenschap voor verkopers. Zo kunnen zij de vragen stellen die leiden tot een verkoop.

Gericht op het resultaat

De topverkopers die de ranglijsten aanvoeren, weten exact wat hun doelstellingen zijn. Ze houden hun Een topverkoper doet aan strategy planningtargets bij, bekijken hun strategie en passen dit gaandeweg aan. Het draait om het uiteindelijke resultaat. De beste verkopers houden dit constant in de gaten en wijken niet graag van de doelstellingen af. Hoe ambitieus het doel voor een bepaalde dag, week of maand ook mag zijn.

Word zelf een topverkoper!

Herken je jezelf in een of meer van bovenstaande eigenschappen? Dan kun jij ook een geweldige verkoper worden. Geen van de topverkopers is geboren als een expert. De meeste topverkopers zijn bovenaan de ranglijsten gekomen door trainingen en cursussen te volgen. Op die manier kunnen zij het maximale uit hun positieve eigenschappen halen. Topverkopers kijken graag naar andere topverkopers en leren elke dag bij. En dat kun jij natuurlijk ook.

Wil je direct beginnen en meer resultaat behalen om zo ook bij de topverkopers te horen? Of wil je een gesprek met Trainingscoach om je personeel op te leiden tot topverkopers? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons. We antwoorden zo spoedig mogelijk.


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *