Houding of attitude bepaald alles!

Houding / attitude maakt het verschil!

Hoe langer ik leef, des te meer ik besef hoeveel invloed iemands houding op zijn leven heeft. Die is belangrijker dan zijn verleden, dan opleiding, dan geld, dan omstandigheden, dan mislukkingen, dan successen, dan wat andere mensen denken of zeggen of doen. Het is belangrijker dan uiterlijk, aangeboren talenten of vaardigheden. Houding – attitude verandert alles. Houding maakt of breekt een bedrijf, een kerk, een huis. Het opmerkelijke is dat we elke dag de houding kunnen kiezen die we voor die dag aannemen. Je houding kan alles veranderenWe kunnen ons verleden niet veranderen, we kunnen niet het feit veranderen dat mensen op een bepaalde manier handelen. We kunnen niet het onvermijdelijke veranderen. Het enige wat we wel kunnen doen, is spelen op de snaar die we hebben, en die snaar is onze houding. Ik ben ervan overtuigd dat het leven voor tien procent bestaat uit wat me overkomt, en voor negentig procent uit hoe ik erop reageer! En dat geldt ook voor jou……….WIJ ZIJN VERANTWOORDELIJK VOOR ONZE HOUDING!

Charles Swindoll


Houding is belangrijk!

Als je deze tekst van Charles Swindoll tot je laat door dringen, en aanvaard, kom je tot de conclusie dat je elke dag mag kiezen hoe je de dag ingaat. Jouw houding / attitude bepaalt hoe je reageert op wat je overkomt. Is het niet geweldig, je komt de meest vervelende mensen tegen, mensen die je irriteren, gebeurtenissen waar je liever niet mee in aanraking zou komen, en alleen door je houding daarop te bepalen, dus de attitude hoe jij daarop reageert bepaald of het bij je binnenkomt of niet.

Je houding kun jezelf bepalen

Kies er dus voor om een positieve houding aan te nemen op alles wat je overkomt! Jij bepaalt of je het bij je binnen laat komen of niet. Jij bepaalt of de persoon of gebeurtenis het waard is om binnen te laten en het gevoel te geven wat daar op volgt. Als dit negatieve ervaringen zijn, kies er dan voor om ze gewoon niet binnen te laten. Kies ervoor dat die ander of gebeurtenis het gewoon niet waard is om jou te vermoeien en een vervelend gevoel te geven. Doe nieuwe inspiratie op en stel je focus in!

Houding & Focus

Vervolgens focus je op zaken die het wel waard zijn om bij jou binnen te komen! Kijk naar de wereld om je heen en focus op positieve zaken en je zal je stukken beter voelen! Spreek zelf alleen nog maar positief over alles wat je overkomt en kijk hoe de wereld om je heen daarop reageert. Ik garandeer je positieve feedback! Bedenk daarbij dat, ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ dus nu wordt het helemaal mooi! Je krijgt meer van datgeen waar je op focust. Welke bril zet jij op om de wereld in te kijken? Als je een positieve response wilt krijgen van de mensen om je heen, dan moet je eerst zelf bepalen wat je gaat uitzenden. Je krijgt wat je geeft (wederkerigheidsprincipe)!

Een positieve houding brengt je verder

Conclusie

De wereld om je heen is een weerspiegeling van jezelf! Bevalt je die? Okay, houden zo. Zo niet, verander zelf, verander je houding / attitude en de wereld om je heen zal veranderen.

Wat kun je hiermee voor jouw business?

Alles! Jouw houding heeft alles te maken met persoonlijke ontwikkeling. Als je persoonlijk groeit, groeit je omzet/inkomen! Jouw houding / attitude bepaald hoe je business zich ontwikkeld. De manier hoe je met mensen omgaat bepaald welke mensen je aantrekt. Wat weer alles te maken heeft met ‘de wet van de aantrekking’ maar daarover de volgende keer meer.

Wil je meer weten over persoonlijke ontwikkeling en wat dat voor jouw business kan betekenen?

Neem dan contact met ons op! Klik hier >>>


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *