Learn Earn Return is het motto van TrainingsCoach

LEARN – fase:1 van learn earn return

In de eerste fase van ‘learn earn return’ draait het allemaal om je ontwikkeling. Leren, studeren en kennis verkrijgen is in deze fase het belangrijkst. Scholing en opleiding is hier weliswaar de basis!  Echter, er zijn nog vele andere aspecten bij het leren en je eigen ontwikkeling. Zo kun je ook leren van de wijzen der aarde, van collega’s, maar ook van de gewone mensen om je heen.

Learn Earn Return - Fase 1 is LearnIn de ‘learn’ fase gaat het erom dat je zowel theoretisch kennis vergaart als ook leert van de dagelijkse dingen in het leven. Kennis is niet iets dat tastbaar is, maar is wel degelijk een bouwsteen van een succesvol en vooral gelukkig leven. De uitdrukking ‘Kennis is macht’ mag wat dat betreft gerust worden bijgesteld naar ‘Kennis draagt bij aan een voller en gelukkiger leven’. Zijn we uiteindelijk niet veel tevredener met een een flinke dosis geluk in plaats van macht?

EARN – fase:2 van learn earn return

Tijdens de tweede fase in ‘learn earn return’ gaat het om ‘earn’ oftwel verdienen. In deze fase gaat het om de toepassing van zowel de theoretische kennis als de praktische kennis die je in de learn-fase hebt vergaard. Door de op allerhande vlakken opgedane kennis juist toe te passen creëer je de mogelijkheid om ‘te verdienen’ in het Engels ‘to earn’. Het verdienen van geld, beloningen of respect wordt in de fase waarin we aan onze carrière werken veel belangrijker dan in de learn-fase.Learn Earn Return - fase 2 is Earn

Tijdens onze loopbaan van begin tot eind leren we nog steeds bij dat staat buiten kijf. De focus is echter verlegd naar werken en geld verdienen. In deze fase hebben we vaak al plannen gemaakt voor de toekomst of hebben we al een gezin te onderhouden. Het verdienen van geld is in deze levensperiode dan ook van groot belang. Bijna automatisch en zonder er te veel over na te denken verleg je dan ook de aandacht van het leren en ontwikkelen naar het verdienen en jouw professionele loopbaan. Het maakt daarbij niet uit of je verkoper, administratief medewerker of netwerkmarketeer bent. ‘Earn’ is het hoofddoel in deze levensfase.

RETURN – fase:3 van learn earn return

Return oftewel ‘teruggeven’ is de laatste van deze drie fasen. Teruggeven kan op verschillende manieren. Daardoor is het geven van geld en andere middelen aan de zwakkeren in onze maatschappij slechts één voorbeeld van teruggeven. Je kunt ook kennis teruggeven aan bijvoorbeeld jongeren die nog in de learn-fase zitten (mentorship).

Ook kun je tijd teruggeven door een deel van jouw tijd te investeren in andere mensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van vrijwilligerswerk. Of besteed in deze fase eens meer tijd en aandacht aan familie, vrienden en geliefden. Doordat dit in de earn-fase er wel eens bij in schiet is de return-fase een perfecte periode om hier meer aandacht te geven. Teruggeven kan dus op vele manieren en hierbij moet ook, maar niet enkel, aan financiële middelen en goederen worden gedacht.

Learn Earn Return - Fase 3 is Return

TrainingsCoach kan jou ook helpen

Wil je meer weten over dit leerproces en hoe dit toepasbaar is in jouw business? Neem dan contact met ons op en klik op onderstaande button!