Wat wil jij?

Wat wil jij? Deze vraag blijkt voor velen moeilijk.

Stel mensen eens de volgende vraag; Wat wil jij? Kans is groot dat deze mensen je gaan vertellen wat zij niet willen. Het blijkt vaak moeilijk om aan te geven wat je echt wilt. De vraag is, hoe komt dat? Wat maakt dat dit voor velen een moeilijke vraag is?

Het merendeel van de mensheid is negatief gefocust. Op de een of andere manier wordt er altijd meer aandacht gegeven aan de dingen die niet goed gaan. We moeten wat te klagen en te mouwen hebben. Roy Martina verwoorde het van de week (sept 2015) prachtig op zijn seminar. Je hebt je eigen shit en alsof dat nog niet genoeg is willen we ook graag de shit van iemand anders naar ons toetrekken.

Kijk maar eens in de krant. Hoeveel positieve en negatieve berichten tel je? In de zoekmachines en de Social Media vindt je dit ook terug. Een bedrijf kan nog zo zijn best doen, een negatief bericht gaat veel sneller in de zoekmachines omhoog als een positief bericht. Vooral wat betreft de krant is het ook van belang hoe jezelf geconditioneerd bent, positief of negatief. Je ziet wat je WILT zien.

Vragen die je jezelf kunt stellen over “wat wil jij”?

Wat wil jij echt?Dus als je de vraag wilt beantwoorden “wat wil jij” dan is het dus van belang dat je dit vanuit een positieve focus doet. Wat wil jij echt? Waarom wil je dat? Hoe wil je dat gaan doen? Met wie wil je dat gaan doen? Hoelang wil je erover doen om hetgeen jij wilt te bereiken? Wat heb je ervoor over om te bereiken wat jij wilt? Hoeveel tijd ga je besteden aan wat jij wilt? Welke boeken ga je lezen? Welke video’s ga je bekijken? Welke mensen ga je volgen en met wie treed je in contact die al bereikt hebben wat jij wilt? Geef me de vijf mensen om je heen en ik vertel je wie je bent is een veel gehoorde uitdrukking maar ……is vaak wel waar!

Alles wat je aandacht geeft groeit! Dus ook als je focust op “wat wil jij”!

Je krijgt meer van datgeen waarop je jezelf focust. Dus als je jezelf focust op negatieve zaken dan krijg je daar meer van! Dus ik vraag je; wat wil jij?

In een van mijn trainingen “FOCUS’ komt dat duidelijk naar voren. Focus aanbrengen kun je leren. Je ziet wat je wilt zien komt voort uit je gedachten. Daar waar jouw gedachten voornamelijk mee gevuld zijn is hetgeen wat er als eerste uitkomt en waarop je jezelf richt. Wat je er het laatste instopt komt er als eerste uit. Dus voordat je de bovenstaande vragen gaat beantwoorden over “wat wil jij” bedenk dan hoe je op dit moment geconditioneerd bent. Is dat de juiste “state of mind” waaruit je je doelen op papier wilt zetten?

Welke bril zet jij op?Wat wil jij? Door welke bril kijk je?

Focus aanbrengen is een vaardigheid en vaardigheden kun je leren. Je kunt dus letterlijk kiezen welke bril je gaat opzetten. Wil je de wereld roze zien? Wel dan, zet een roze bril op. Wat wil jij? Het maakt eigenlijk niet uit wat voor bril je opzet als het maar de kleur is die jij wilt. Jij bepaald wat je wat je wilt, jij bepaald wat je wilt zien, jij bepaald omdat je een keuze hebt gemaakt en je jezelf focust op datgeen je WILT zien!

Hoe bereik je hetgeen jij wilt?

Maak een plan!

Werk hetgeen jij wilt uit in een plan en vertrouw het toe aan papier. Beantwoord bovenstaande vragen vanuit een positieve grondhouding en je bent op weg om te bereiken wat jij wilt. Als je op deze manier te werk gaat zeg je als het ware tegen jezelf, ik weet nu nog niet alles maar ga het gehele universum in het werk stellen om mij te helpen te verkrijgen wat ik wil.

Op deze manier zal je ,als het ware vanzelf, in contact komen met de mensen die je kunnen helpen puur en alleen omdat je daar je focus op legt. Je geeft je geest de opdracht om die mensen waar te nemen die jou kunnen helpen waar je anders wellicht gewoon voorbij zou lopen.

Begin gewoon met pen en papier op zak te hebben. Elke keer als je iets invalt schrijf je gelijk de steekwoorden op. Vervolgens werk je deze uit in een document welke jouw persoonlijk doelenplan wordt!

Probeer ook je creatieve rechterhersenhelft aan het werk te zetten dat zal je veel meer dienen als je linker helft die alles beredeneert op ratio. Waarom? Zoek dat zelf maar even op. Ik kom er in een later blog nog wel een keer op terug 🙂

Denk niet in onmogelijkheden maar in mogelijkheden. Problemen kennen we niet, kan niet bestaat niet en als je wilt kun je alles!

Tot slot

Als je geen plan voor jezelf maakt is de kans groot dat je wordt ingezet voor de plannen van iemand anders. Dus…..wat wil jij?

Trainingscoach.nl kan jou ook helpen!

Trainingscoach.nl is een bedrijf wat op een no-nonsense manier Training en Coaching geeft aan commerciële mensen, waaronder (directe)verkopers zowel  in groepsverband, In-Company als individueel. Het MKB Training en coaching traject voorziet in diverse trainingsprogramma om mensen plezier te laten ondervinden in hun werkzaamheden, hun klant echt te helpen en daarmee hunzelf c.q. het bedrijf.

MKB Training en Coaching is je partner als je echt geïnteresseerd bent om beter te gaan presteren!


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

 Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *