Wat is jouw waarom? Hoe richt je die in?

Wat is jouw waarom?

Wat is jouw WAAROM?

Heb je wel eens (echt) nagedacht over “wat is jouw waarom”? Wat is het wat jou drijft, waarom doe je wat je doet? Als je met je onderneming wilt gaan beginnen, of al reeds begonnen bent, is het van groot belang om je “waarom” te ontwikkelen. Bedenk echt wat jij wilt en waarom je dat wilt, visualiseren het en voel hoe jouw toekomst eruit ziet als je het leven leidt wat je wilt leiden.

Wat vindt jij belangrijk? Wat wil je en wat is jouw waarom?

Wat motiveert je om hard te werken? Wat zie je als een beloning voor je inspanningen?Wat is jouw waarom? Met wie, wat, hoe en waarom?

Om je te helpen om je “WAAROM” te vinden, bekijk dan eens de onderstaande lijst en kruis de dingen aan die het belangrijkst zijn in je leven. Indien mogelijk, zoek een foto of afbeelding die je “WAAROM” omschrijft. Hang deze op aan je badkamerspiegel, de zonneklep van je auto, de koelkastdeur, of gebruik hem misschien zelfs als achtergrond op je computer en smartphone!

  • Iets doen waarvan ik houd en mogelijk handenvol geld mee kan verdienen.
  • Vrijheid en flexibiliteit
  • Tijd doorbrengen met familie
  • Eigen baas willen zijn
  • Anderen mensen helpen
  • Uit de schulden willen komen
  • Pensioensparen
  • Verschillende inkomstenbronnen creëren
  • Vakantie en reizen
  • Alle bovenstaande antwoorden 🙂

Hoeveel motiverende punten heb je aangekruist? Was je verbaast over het aantal?

De reden achter “wat is jouw waarom?”

Oorzaak & Gevolg. Elke gevolg heeft een specifieke oorzaak, ook al weten we deze niet altijd. Ondernemen loopt niet altijd van een leien dakje………als je WAAROM groot genoeg is zal deze je zeker helpen om de hobbels (die je ongetwijfeld gaat tegenkomen) te overwinnen en door te gaan met het verwezenlijken van je droom!

Dus in dit geval kun je jouw WAAROM zien als de oorzaak. Als je WAAROM (oorzaak) groter is als je hobbels die je vervolgens glansrijk zult overwinnen dan is dat het gevolg van het op de juiste manier inrichten van je oorzaak (wat is jouw WAAROM).

Als je jouw WAAROM hebt bedacht, ingericht, gevisualiseerd en aan het papier hebt toevertrouwd dan moet je gaan werken aan het onderhouden van je WAAROM! Laadt je gedachten met positieve zaken en omgeef je met mensen die jouw WAAROM zullen ondersteunen en je verder helpen om je droom te bereiken!

Zie de video van Darren Hardy / Entrepreneur Roller Coaster

Hoe weet ik of mijn WAAROM groot genoeg is?

Wat is jouw waarom? Wat zijn jouw waarden?Dat zal voor een ieder verschillend zijn maar gebruik bovenstaande zaken als leidraad en je zult je “wat is jouw waarom” op papier krijgen.

Het volgende voorbeeld verhaal zal je wellicht helpen;

Stel je bent in een stad en er staan twee wolkenkrabbers. We leggen een plank van de ene naar de andere wolkenkrabber. Als je eroverheen loopt krijg je €100,=. Zou je dat doen? Waarschijnlijk niet…….

Nu staan op de 2e wolkenkrabber je kinderen of andere mensen die je zeer dierbaar zijn. De wolkenkrabber staat in de brand en alleen jij weet de vluchtroute. De enigste manier om hen te redden is dat jij over diezelfde plank loopt om bij ze te komen en vervolgens de vluchtroute te nemen.

Loopt je over die plank? Ik denk het wel…….je WAAROM is nu vele malen groter!

Maak je WAAROM groot genoeg en voor de problemen die op je weg zullen komen zal je altijd tot een oplossing weten te komen. Oorzaak & Gevolg!

Trainingscoach.nl kan jou ook helpen!

Trainingscoach.nl is een bedrijf wat op een no-nonsense manier Training en Coaching geeft aan commerciële mensen, waaronder (directe persoonlijke)verkopers zowel  in groepsverband, In-Company als individueel. Het MKB Training en coaching traject voorziet in diverse trainingsprogramma om mensen plezier te laten ondervinden in hun werkzaamheden, hun klant echt te helpen en daarmee hunzelf c.q. het bedrijf.

MKB Training en Coaching is je partner als je echt geïnteresseerd bent om beter te gaan presteren!


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *