Succes met je ondernemerscoach

Ondernemerscoach, wat kan hij voor je doen?

Een ondernemerscoach helpt je groeien met je bedrijf

Je hebt een prachtig product, je weet wat je wilt maar soms wil je gewoon wel eens klankborden met een onafhankelijk iemand. Een ondernemerscoach kan je hier uitstekend bij helpen. Belangrijk is wel dat je iemand kiest die bij jou past. Waar liggen je zwaktes, waar heb je behoefte aan en kan de ondernemerscoach jou hierbij helpen?

Persoonlijk zou ik ook kiezen voor iemand met echte praktijkervaring. Hoe fijn is het dat je iemand kan raadplegen die daadwerkelijk tot aan zijn knieën (of nek….) in de modder heeft gestaan. Een ondernemerscoach die weet waar hij over praat. Wat is zijn of haar verhaal? Hoe ging hij om met de problematiek die jij nu ondervind?Een ondernemerscoach helpt je groeien

Naast de uitdagingen die op jouw ondernemers pad komen zijn er natuurlijk ook de successen. Hoe ga je daarmee om? Sowieso moet je je successen vieren maar in hoever en met wie?

Kan een ondernemerscoach jou helpen bij het lopen van risico?

Ikzelf heb als ondernemerscoach, op het gebied van marketing en sales, diverse keren gezien dat ondernemers risico’s nemen/lopen zonder goed te overwegen wat de gevolgen kunnen zijn van hun acties. Elk gevolg heeft een specifieke oorzaak, of we die nu wel of niet kennen. Als ik terug kijk in mijn eigen ondernemers verleden heb ik vele fouten gemaakt. Ik dacht dat ik het allemaal wel wist…..geloof me, dan kun je weleens van een koude kermis thuiskomen.

De juiste ondernemerscoach kan jou dan prikkelen, een spiegel voorhouden, vragen stellen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Gewoon omdat het je, op dit moment, nog ontbreekt aan ervaring.

Ondernemerscoach voor beperking van risico'sOok heb ik gezien dat men soms niet durft. Je twijfelt en wacht met het nemen van een beslissing. Maar kansen komen en kansen gaan en soms ben je dan net te laat en zie de kans aan de horizon verdwijnen. Je weet nu eenmaal niet alles zelf, overleg dan met je ondernemerscoach! Verzamel sowieso mensen om je heen die je kunt raadplegen en je kunnen helpen. Neem deel in netwerken, LinkedIn groepen, Facebook groepen enz. Probeer ondernemend denkende mensen om je heen te verzamelen met een visie en die empathie kunnen opbrengen voor jouw uitdagingen, problemen en successen.

Meten is weten!

Zeker in Marketing en sales is het heel belangrijk om te meten welke marketingactiviteiten succesvol zijn. Je zal je verbazen over hoeveel ondernemers dit NIET doen!

Als ik dan als ondernemerscoach de eerste vragen heb gesteld en analyses maak kan ik soms niet geloven dat men vandaag de dag niet meet wat de gevolgen zijn van de marketingacties. Het geld vliegt letterlijk de deur uit.

Ook in jouw business is het natuurlijk super belangrijk om te meten wat je marketingpercentage is. Vervolgens kun je dit helemaal fileren tot op lead niveau.

  • Wat zijn je kosten per lead?Ondernemerscoach ter inspiratie
  • Wat is je conversie op je leads?
  • Wat zijn je kosten per afspraak?
  • Wat is je gemiddelde afspraakwaarde?
  • Wat is je gemiddelde orderwaarde?
  • Wat is je omzet op een bepaalde acquisitie methode?
  • Wat is je percentage afsluitscore op sales?

Enfin, allemaal vragen waar je ondernemerscoach je mee kan helpen!

Trainingscoach.nl kan jou ook helpen!

Trainingscoach.nl is een bedrijf wat op een no-nonsense manier Training en Coaching geeft aan commerciële mensen, waaronder (directe persoonlijke)verkopers zowel  in groepsverband, In-Company als individueel. Het MKB Training en coaching traject voorziet in diverse trainingsprogramma om mensen plezier te laten ondervinden in hun werkzaamheden, hun klant echt te helpen en daarmee hunzelf c.q. het bedrijf.

MKB Training en Coaching is je partner als je echt geïnteresseerd bent om beter te gaan presteren!


 

Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *