Vrijheid van online werken

Jouw vrijheid van online werken!

Het is misschien wel één van de meest onderschatte voordelen van onze nieuwe digitale wereld: de vrijheid van online werken. Ken jij dat beeld van de kenmerkende loonslaaf? Je weet wel: ’s morgens op de fiets, door de regen, een broodtrommeltje achterop onder de snelbinders gebonden. Eenmaal op het werk aangekomen, neemt hij zijn plaats in bij de wachtrij voor de prikklok en vindt uiteindelijk zijn eigen vaste werkplek, waar hij de afgelopen vijftien jaar al naast dezelfde verdorde kamerplant mag plaats nemen tot hij om klokslag 17 uur zijn puntenslijper en gum weer opbergt en wordt vrijgelaten. Natuurlijk: dit is een uitvergrote karikatuur. Maar kun jij in alle eerlijkheid tegen jezelf zeggen, dat jij zelf optimaal gebruik maakt van de vrijheid van online werken?

Het nieuwe werken

Onlangs was er in het nieuws nog ruim aandacht voor de nieuwbouw van het gecombineerde Ministerie van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu. Ambtenaren zouden ontevreden zijn over het gebrek aan werkplekken. Ik denk dat velen, die met mij het gemak van het nieuwe werken al ontdekt hebben, zich hierover verbaasd hebben. Waarom zou je vandaag de dag nog vast zitten aan een vaste werkplek, iedere dag opnieuw, terwijl de techniek jou op alle mogelijke manieren ondersteunt om overal waar je maar wilt te kunnen werken?

Vrijheid van online werken ook voor jou

Wat wil jij? Werken vanuit huis is niet langer voorbehouden aan de ‘happy few’. Tenzij jouw werk vereist dat je gebruik moet maken van bepaalde machines of installaties die per definitie aan een fysieke locatie gebonden zijn, is er geen enkel bezwaar te verzinnen om dit niet vanuit jouw eigen omgeving te doen. Je logt in, zoekt de documenten waar je op dat moment aan werkt in de cloud en je kunt aan de slag. Overleg nodig met een collega? Geen probleem! Er verschijnen steeds nieuwe applicaties waarmee je prima een één-tweetje of groepsoverleg kunt realiseren, waarbij iedere deelnemer vanuit zijn eigen locatie instapt. Dit is precies wat de vrijheid van online werken betekent. En dan vermijd je ook nog eens de drukte van het verkeer of het openbaar vervoer: allemaal tijd die je veel zinniger kunt invullen.

Ontdek nu de mogelijkheden

Onderzoeken laten zien dat deze manier van werken veel voordelen biedt. Misschien verwacht je dat de kwaliteit van je werk eronder leidt als je vanuit huis werkt, bijvoorbeeld omdat je sneller afgeleid zou zijn. Het tegendeel is waar: je eigen omgeving werkt zelfs zeer stimulerend en zorgt ervoor dat je snellere en betere resultaten neerzet. Natuurlijk dien je wel de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Zorg voor een plek, waar je ongestoord en zonder afleiding kunt werken. Dit kan een ruimte in je eigen huis zijn, maar net zo goed een plaats in een office hotel of gewoon op het terras bij jou om de hoek. Je bent zelf in charge en regelt zelf de randvoorwaarden die jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Verdiep je nu in wat technisch mogelijk is en ontdek de mogelijkheden om jouw eigen werkplek te optimaliseren.

Trainingscoach kan jou helpen!

Zoek jij naar mogelijkheden om online te werken? Wil je meedoen met een compleet concept?

Trainingscoach voorziet in diverse mogelijkheden.

WIL JE EEN ORIËNTEREND GESPREK? Klik op de link, vul je gegevens in en wij nemen contact met je op. Ja, ik wil een oriënterend gesprek, klik hier >>>


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *