Tweede inkomen - daar moet je aan werken!

Tweede inkomen

Een tweede inkomen, is dat luxe, noodzaak of gewoon fijn?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een tweede inkomen.  De reden voor een tweede inkomen kan voor een ieder verschillend zijn. Denk hierbij aan het sparen voor vakanties, of andere leuke dingen in het leven maar het kan ook zijn om schulden af te lossen, de studie te betalen voor de kinderen, pensioen of om het steeds duurder wordende  levensonderhoud het hoofd te kunnen bieden.

De keuze voor een tweede inkomen is dus afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

Tweede inkomen is voor iedereen die bereid is daarvoor te werken

Maar als je dan denkt aan een tweede inkomen waar ga je dat dan mee genereren? Wat ga je doen omdat tweede inkomen te realiseren en waar kun je inspiratie opdoen? Als je, zoals zovele mensen,  overdag 40 uur per week werkt heb je alleen de avond uren en het weekend nog over om andere werkzaamheden te verrichten. De vraag is ook, wil je tijd voor geld ruilen of iets voor jezelf beginnen? Je eigen houding daarin is bepalend en uiteindelijk kom je toch weer op het punt van, wat ga je dan doen?

Ga je voor je tweede inkomen tijd voor geld ruilen?

Als je in loondienst je tweede inkomen wilt genereren ruil je tijd in voor geld. Afhankelijk van jouw kennis of specialisme kom je dan een uurtarief overeen en ga je aan het werk. Dit kan b.v. zijn als accountant, automonteur, verkoper(ster),  zorgwerkzaamheden of welke andere baan in loondienst dan ook! Het extra geld wat je hiermee verdient kun je dan gebruiken voor wat je wilt en om belasting te betalen. Want vergeet nooit, hoe meer je gaat verdienen hoe meer belasting je gaat betalen!

Kan het ook anders?

Hier kan ik volmondig –JA- op antwoorden! Je kunt als zelfstandige een extra inkomen genereren! Natuurlijk moet je hierbij ook bepaalde vaardigheden hebben en / of aanleren. Maar er zijn wat dat betreft vele mogelijkheden! Een echt tweede inkomen realiseren wordt op deze manier veel plezieriger en levert netto meer op door allerlei aftrekposten die je kunt opvoeren als zelfstandige. Als je bijvoorbeeld denkt aan een online inkomen kun je dat uitstekend doen in de avonduren en in het weekend! Als affiliate, blogger, ZZP –er , online marketeer, belegger, netwerkmarketing specialist, financiële dienstverlener, dropshipping, voedingsspecialist en gezond blijven en nog vele andere mogelijkheden kun je met deze bijbaan een profijtelijk 2e inkomen realiseren!

Het mooie is ook dat je dit prima als thuiswerk kunt vervullen! Je hoeft dus niet meer de deur uit en je  kunt vanachter je eigen computer werken aan je 2e inkomen wanneer jou dat uitkomt! Als je dan toch denkt aan een online inkomen denk dan ook eens aan een passief inkomen. Lees eens rustig na, in een van mijn eerdere blogs, wat dit voor jou kan betekenen.

Al met al is de vraag of een tweede inkomen luxe, noodzaak of gewoon fijn is, zeer afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Maar wat de reden ook is…….

Uiteindelijk begint alles met DOEN en jouw attitude. Denk je dat je over de juiste houding beschikt en wil je meer weten over een tweede inkomen? Vul dan je gegevens hier in >>> waarna wij contact met je zullen opnemen.


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *