Motivatie eigen bedrijf

Motivatie eigen bedrijf

Vijf “motivatie eigen bedrijf” tips voor een goede mindset

Droom jij er ook van om eigen baas te zijn? Kijk dan eens naar deze “motivatie eigen bedrijf” tips! Een eigen bedrijf waar jij al jouw creativiteit en energie in kunt steken? Veel mensen vinden het toch nog lastig om deze sprong te wagen. Er zijn genoeg redenen waarmee je jezelf kunt overtuigen dat het toch geen goede optie is en wat als? Schuif deze gedachten dan eens opzij en lees de volgende 5 motivatietips om een eigen bedrijf te starten.

Je bent eigen baas

Wellicht de grootste motivatie om een eigen bedrijf te starten, is dat je dan eigen baas bent. Je bepaald zelf hoe en wat je wilt. Naast dat je zelf verantwoordelijk bent, heb je alle touwtjes zelf in handen. Voor veel ondernemers is dit de voornaamste reden om zelf een bedrijf te starten. Je bent niet afhankelijk van iemand anders en kunt het beste uit jouw werk halen.

Motivatie eigen bedrijf - wanneer ga jij starten?

Financieel aspect

Natuurlijk is er ook een financiële motivatie om een eigen bedrijf te starten. Ondanks dat de eerste jaren vooral in het teken staan van investeren, zul je op een later moment zelf de vruchten mogen plukken. Als baas van jouw eigen bedrijf kun je er financieel flink op vooruit gaan. Je blijft financieel groeien en ontwikkelen. Wanneer je in loondienst bent en je werkt harder, zul je aan het einde van de maand nog steeds hetzelfde bedrag ontvangen. Wanneer je als ondernemer meer tijd en energie in jouw bedrijf steekt, kun je hier zelf van profiteren.

Werkgeluk

Iets doen wat je leuk vindt, houd je niet alleen langer vol, het geeft je ook meer voldoening. In plaats van dat het werk je uitput, geeft het werken energie. Ben jij een echte leider en geen volger? Dan kun je veel meer werkgeluk halen uit een eigen onderneming dan uit een goede functie bij een bedrijf.

Motivatie eigen bedrijf - creëer je eigen geluk

Eenvoudig

Iedereen kan een eigen bedrijf starten. Het is een stuk eenvoudiger dan je denkt. Wil je graag voor jezelf beginnen? Volg dan bijvoorbeeld een aantal cursussen bij de KvK over het starten van een bedrijf. Er zijn genoeg hulpmiddelen en handvatten die het mogelijk maken om een eigen bedrijf te starten. Je staat er niet alleen voor.

Leerproces

Als ondernemer ben je een echte alleskunner. Ben jij erg leergierig? Dan is een bedrijf starten echt iets voor jou. Er komen veel aspecten bij een eigen bedrijf kijken. Je leert veel nieuwe vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld boekhouden, planning, leiderschap en nog veel meer. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor jouw bedrijf en voor jouw persoonlijke groei. Van deze nieuwe vaardigheden heb je jouw hele leven profijt en plezier van.

En, waar wacht jij nog op? Heb jij altijd de droom gehad om voor jezelf te beginnen? Start vandaag dan nog jouw eigen bedrijf en begin met ondernemen.

Wil je meer weten over het ondernemend starten met een laag risico? Neem dan contact op zodat we je het concept kunnen toelichten.

Direct info aanvragen - Trainingscoach


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *