Motivatie tips

Motivatie tips

Motivatie tips, met deze 5 tips blijf je gemotiveerd!

Je hebt van die dagen dat helemaal niets gaat. Dan heb je motivatie tips nodig! Je bent echt niet vooruit te branden en  je ziet door de bomen het bos niet meer. Je komt maar niet op gang en geïnspireerd ben je al evenmin. Hoe zorg je dat je alsnog op gang komt en toch nog geïnspireerd raakt? Met andere woorden; hoe motiveer je jezelf om er toch een productieve dag van te maken? Lees hier een aantal doeltreffende motivatie tips.

Van klein naar groot

Motivatie tips heb je meer dan voldoende. De eerste en wellicht meest belangrijke in de reeks van motivatie tips is wel om altijd klein te beginnen. Formuleer eerst je doelstelling en verdeel de doelstelling in kleinere (en haalbare) doelen. Op die manier werk je namelijk stapsgewijs naar het uiteindelijke doel toe. Dit werkt gegarandeerd beter dan dat je zomaar ergens begint. Dan strand je namelijk vaak vanwege de berg werk die er ligt en raak je het overzicht kwijt. Het motiveert als je telkens een afgewerkt subdoel van je to-do lijstje met een zwarte stift weg kunt strepen, omdat je zo steeds dichterbij het einddoel komt.

Motivatie tips van klein naar groot

Vier je successen

Tweede tip ter motivatie is om vooral successen te vieren. Stel je hebt een bepaald doel bereikt, vier dit! Sta niet stil bij wat er nog gebeuren moet, maar sta stil bij wat je al gedaan hebt. Je zult dan alleen maar meer gemotiveerd raken om ook je volgende doel te halen.

Vergelijk alleen jezelf

De derde motivatietip is iets wat je eigenlijk niet moet doen: vergelijken. Ga je eigen prestaties niet afzetten tegen die van bijvoorbeeld je collega. Jij bepaalt namelijk je eigen doelen. Wil je toch vergelijken, vergelijk dan vooral jezelf en je eigen prestaties van ‘vroeger’ met die van nu. Besef wat je al bereikt hebt en dat je – ongeacht hoe ver iemand anders is – goed bezig bent.

Motivatie tips geloof dat jet het kunt

Beloon jezelf

Een vierde tip om jezelf te motiveren is om jezelf te belonen. Bepaal vooraf waarop je je zelf beloond als je een bepaald doel bereikt hebt. Dit kan iets heel kleins of iets groters zijn Een lekker broodje bijvoorbeeld, of bij het halen van je einddoel iets groters. Jezelf belonen betekent dat je gemotiveerder raakt om vervolgstappen te maken richting einddoel.

Motivatie tips beloon jezelf

Plezier

Laatste en belangrijkste in deze reeks motivatie tips is eigenlijk een heel simpele tip: zorg dat je altijd plezier hebt in wat je doet. Wat maakt jouw gelukkig? Als je iets wilt bereiken waaraan je geen plezier beleeft, dan zal dit je heel moeilijk afgaan. Hoewel iedereen altijd vooral denkt aan het einddoel, is het erg belangrijk om tijdens de weg naar die doelen toch plezier te hebben in wat je doet. Je kunt ook op plezierige wijze richting je doelstelling werken. Plezier kun je een handje helpen door bijvoorbeeld te werken in een voor jou plezierige omgeving of te werken met of in een groep plezierige mensen. Plezier is vaak de best denkbare motivatie.

Wellicht zie je op deze pagina nog boeken die jouw kunnen motiveren?

 

Boeken algemeen


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *