ZZP opdrachten - acquisitie omdat het moet

ZZP opdrachten

ZZP opdrachten naar binnen halen in alle financiële vrijheid!

Hoe realiseer jij je ZZP opdrachten? Je hebt ervoor gekozen om als ZZP’er te gaan werken. Dat doe je omdat je vrijheid, zelfstandig kunnen werken en het geld verdienen wat je waard bent belangrijk vindt! Natuurlijk zou je dit ook in loondienst kunnen doen maar dan gaat al gauw de band om de nek strakker zitten…….nee, bedankt, niet voor jou! Juist die vrijheid van verschillende opdrachtgevers en leuke interessante mensen en opdrachten maakt jou gelukkig! Maar welk werk verricht jij om nieuwe ZZP opdrachten te creëren?

Vanzelfsprekend ben jij goed in wat je doet en beleef je daar elke dag weer plezier aan! Maar zoals we allemaal weten zit er ook een keerzijde aan het vrijheid verhaal en die heet acquisitie. De zoektocht naar freelance ZZP opdrachten of interim opdrachten zijn niet altijd even makkelijk.

ZZP opdrachten verkrijg je via marketing, netwerken en persoonlijke aandacht.

Een heleboel ZZP’ers vinden het uitermate vervelend om acquisitie te plegen. Je netwerk voorziet je regelmatig van nieuwe opdrachten maar daarnaast zul je de baan op moeten om jezelf in de picture te zetten. Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt koud gaan bellen (hier hebben de meeste echt een grondige hekel aan……) en dat kan heel effectief zijn.

ZZP opdrachten - daar moet altijd actief naar op zoek zijn

Gewoon aantallen maken en dan gaat vanzelf de wet van de getallen tellen! Je kunt ook eerst marketing gaan bedrijven en je aanmelden bij de diverse sites tbv ZZP’ers en freelancers. Vervolgens  ga je op deze leads afspraken (laten) maken en ga jezelf de afspraken bezoeken. Ook hier geldt weer de wet van de getallen, hoeveel afspraken moet je bewerken om hoeveel opdrachten naar binnen te halen? Je uurtarief moet dan wel zo ingericht zijn dat je überhaupt marketing kan inzetten om new business te genereren!

Marketing is een vak

Enfin, marketing en sales is ook een vak en de gemiddelde ZZP’er, zeker in de technische en dienstverlenende beroepen, beschouwd voorgaande beschrijving als een absolute gruwel! Een goede manier om ook met mogelijke opdrachtgevers in contact te blijven / komen  is netwerken. Via allerlei netwerkbijeenkomsten (ontbijt, lunch en diner sessies) is er van alles mogelijk, zowel regionaal als nationaal. Daar gaan de nodige uurtjes inzitten. Je moet het leuk vinden en geen schroom hebben om mensen aan te spreken en met hen van gedachten te wisselen over elkaars werkzaamheden. De één vindt dit prachtig om te doen en de ander moet er niet aan denken. Natuurlijk zijn er ook de sociale netwerken en daarom is het ook verstandig om je digitale identiteit te bouwen.

Al met al moet jezelf kijken wat het beste bij je past, maar er geldt wel één grote natuurwet: Je moet het DOEN! Je persoonlijke presentatie is daarbij zeer belangrijk!

Maar laten we wel zijn, ZZP opdrachten om freelance te werken liggen niet altijd voor het oprapen. ZZP vacatures en soortgelijke zoekopdrachten als ZZP gevraagd of ZZP gezocht en werken als ZZP’er vallen nu eenmaal niet zomaar op je deurmat!

ZZP opdrachten - Mouwen opstropen en acquisitie bedrijven

Als je het bovenstaande in ogenschouw neemt, zou het dan niet heel prettig zijn als je een constante bron van inkomsten, naast je bestaande werkzaamheden, kunt creëren? Een extra stroom van inkomen, een manier van bijverdienen, gewoon daadwerkelijk extra geld verdienen wat jou in staat stelt om de dingen te doen die je graag wilt doen! 

Het concept van TrainingCoach.

Stel je voor dat;

  • Je mensen gelukkig kunt maken met het promoten en delen van een geweldig product!
  • Dat je gezondheid en welzijn kunt toevoegen aan de mensen in je nabije omgeving!
  • Dat je elke week een bedrag krijgt bijgeschreven wat je verdient hebt!
  • Dat je niets te maken hebt met slechte debiteuren!
  • Dat je een bepaalde vorm van financiële vrijheid hebt gecreëerd wat je in staat stelt om alleen maar de dingen te doen die jij echt leuk vindt! 

Als dat is wat je wilt neem dan nu actie! 

Wil je meer info over het concept van TrainingsCoach? Vul dan onderstaand formulier in!


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *