Passief inkomen kan ook voor jou!

Een passief inkomen, kan dat nu echt?

Ja, een passief inkomen, ook wel residueel inkomen genoemd, kan echt. Als we kijken naar de letterlijke vertaling dan komen we tot het volgende:

Passief: niet actief

Inkomen: dat wat er (aan geld) binnenkomt; loon, salaris enz.

Vrij vertaald spreken we dus over een inkomen dat niet actief verkregen wordt.

Natuurlijk moet er in het verleden altijd wel een  handeling aan vooraf gegaan zijn wat dit passief inkomen mogelijk kan maken. Je verricht één inspanning, één actie of wat dan ook voor werkzaamheden met de bedoeling dat dit, steeds opnieuw, geld genereerd. Keer op keer, elke week, maand of jaar!

Dus een passief inkomen is:

Een inkomen waar je eenmalig energie in steekt om er daarna steeds weer opnieuw geld aan te verdienen!

Hieronder een aantal voorbeelden van een passief inkomen:

  • Een schrijver schrijft eenmalig een boek en wordt elke keer als het boek verkocht wordt betaald (auteursrechten).
  • Een songwriter schrijft een prachtig lied en elke keer als dit gedraaid word krijgt hij een deel van de opbrengsten (royalty’s).
  • Een zangeres zingt het lied wat de songwriter heeft geschreven en ook zij ontvangt, keer op keer, een deel van de opbrengsten naar gelang het nummer verkocht wordt (royalty’s).
  • Je hebt een website ontwikkeld die veel bezoekers trekt. Als je hier advertenties op plaatst d.m.v. bijvoorbeeld Google AdSense krijg je elke keer betaald  als een bezoeker daar op klikt.
  • Een programmeur heeft een APP ontwikkeld en elke keer als deze gekocht wordt krijgt hij een deel betaald.
  • Je hebt een geautomatiseerde website met verkooppagina’s van digitale producten.
  • Affiliatemarketing, netwerkmarketing is ook een goed voorbeeld van een passief inkomen.

Het is dus niet zo dat er vanuit het niets geld uit de lucht komt vallen, er zijn altijd werkzaamheden aan vooraf gegaan die geld verdienen mogelijk gemaakt hebben. Op elke actie volgt een reactie of je nu wilt of niet. De kunst is om de acties die je in het verleden hebt gedaan zo rendabel mogelijk in te richten voor nu en de toekomst.

Waarom is een passief inkomen zo mooi?

We hebben nu gezien dat het gezegde; – voor niets gaat de zon op –  ook hier weer geldt. Jij zal altijd zelf in actie moeten komen als je een passief inkomen wilt creëren. Als je hiermee start, en je werkt volgens een gedegen plan om je doelen te bereiken,  zal de beloning groots zijn!  Ik bedoel daarmee  – VRIJHEID – !

Passief inkomen
Je passief inkomen gaat zelfs door als je in deze hangmat ligt!

Vrijheid van handelen omdat je een inkomensstroom (extra geld) hebt weten aan te leggen die jou kan voorzien in je dagelijkse levens behoefte of wellicht meer dan dat! Jij kunt ervoor kiezen hoe jezelf je dag gaat indelen. Jij bepaald, niet je baas, opdrachtgevers of wie dan ook!

Als ik voor mijzelf spreek vind ik dat een heel fijn gevoel! Ik heb het altijd als prettig ervaren, en nog steeds, mij bezig te houden met  verschillende werkzaamheden! Nooit op één plek bezig willen zijn met één opdracht of één werkgever. Als Marketing & Sales Consultant, maar ook als trainer & Coach, heb ik al aardig wat bedrijven van dichtbij mogen bekijken en ervaar het als een verademing om steeds weer met nieuwe mensen in contact te komen met nieuwe ideeën en invalshoeken!

Bij netwerkmarketing vindt je meestal ook bedrijven waar het enthousiasme de boventoon voert en waar kosten nog moeite bespaard worden om een ieder hiermee succesvol te laten zijn! Dit zijn vaak ook uitstekende bedrijven om een passief inkomen mee op te bouwen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een passief inkomen? Vul hieronder je gegevens in en we zullen contact met je opnemen.


Wil je regelmatig onze artikelen blijven ontvangen die jou informeren, motiveren en inspireren? Klik dan op onderstaande button!

Want bedenk; informatie + motivatie = Inspiratie!

Meld je direct aan!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *