Online Cursus oftewel e-learning is hot

Online cursus

De voordelen van een online cursus

Om een cursus te volgen hoef je tegenwoordig al lang niet meer ‘de boeken in’ of op gezette tijden in een klaslokaal te verschijnen. Online leren – het volgen van een online cursus dus- is en blijft bezig aan een indrukwekkende opmars. Het zogenaamde e-learning heeft dan ook nogal wat voordelen. We zetten een aantal voordelen op een rijtje. Door de opmars van e-learning lijken lesboeken meer en meer uit te sterven.

Aan de keukentafel

Online leren betekent leren op elke locatie, mits je over internet beschikt. Je studeert overal; aan de keukentafel, buiten, in je bed of op het toilet. Een voordeel, want bewezen is dat als iemand zich prettig voelt op een bepaalde plek, de studieresultaten beter zijn. Behalve dat je met e-learning zelf bepaalt waar je leert, bepaal je ook zelf wanneer je dat doet. Er zijn mensen die liever ’s nachts studeren of heel laat op de avond. Het kan allemaal. Het feit dat je zelf het tijdstip bepaalt, betekent bovendien dat je een cursus kunt volgen naast bijvoorbeeld een baan of een andere cursus.

In je eigen tempo

Online cursus oftewel e-learning biedt je vrijheidNog een voordeel van het volgen van een online cursus is het feit dat je in je eigen tempo studeert. De ene cursist wil de stof zo snel mogelijk eigen maken, een ander neemt er uitgebreid de tijd voor. Online leren betekent dat je niet afhankelijk bent van andere cursisten. Online studeren betekent vaak ook dat je beduidend minder geld kwijt bent dan voor een ‘reguliere’ cursus. Logisch, want er hoeven geen huurkosten voor een lokaal betaald te worden, er is daarnaast ook minder materiaal nodig en bovendien hoeft er geen docent ingehuurd te worden. Voor jezelf scheelt het ook in bijvoorbeeld de reiskosten, je studeert immers gewoon lekker thuis, of in de tuin.

Lesstof 24/7 beschikbaar

Zowel de snelle als de wat langzamere online student kan er mee te maken krijgen: de te behandelen stof was net iets te snel en eigenlijk ben je de behandelde onderwerpen van de vorige les vergeten of vond je de stof toch wel wat lastig. Geen probleem bij e-learning, want de lesstof is 24/7 beschikbaar waardoor je bepaalde onderdelen of hoofdstukken nog eens kunt herhalen. Wie een lokale cursus volgt hoeft van de docent niet te verwachten dat hij telkens opnieuw oude lesstof gaat behandelen, met alle nare gevolgen van dien.

Contact met medecursisten

Ook een groot voordeel is dat e-learning betekent dat je altijd de meest actuele cursus voorgeschoteld krijgt. Gedurende een cursus kunnen nieuwe, actuele onderwerpen heel eenvoudig toegevoegd worden. Wie leert met boeken, mist die nieuwe ontwikkelingen. Als online student heb je een eigen (online) docent die eenvoudig te bereiken is en doorgaans kom je ook gemakkelijk in contact met medestudenten. Samen kun je eventuele valkuilen bespreken of je kennis testen. Je kunt elkaar om raad en advies vragen en testen of je de lesstof écht goed beheerst.

Online leren biedt gewoon veel significante voordelen. Zeker de factoren plaats en tijd spreken steeds meer mensen aan. Ook de factor actualiteit wordt als een duidelijk pluspunt gezien. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor het online volgen van een ‘cursus zonder boeken’.

Geïnteresseerd in een Online Cursus? Check eens onze “Attraction Marketing Formula”!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *